På kommunala äldreboenden skyddas  personal som slår larm om missförhållanden av grundlagen. På privata äldreboenden finns inget skydd. Den som vågar säga ifrån gör det med jobbet som insats.

Sedan 2004 har Kommunal drivit kravet på meddelarskydd, som finns för anställda i offentlig sektor, även för anställda i privata vårdbolag.

– Vi kommer att driva kravet även i nästa avtalsrörelse, säger Maria Hansson, ombudsman på Kommunal.

I maj kom den första framgången. Sjukvårdskoncernen Capio skrev ett avtal om meddelarskydd med Kommunal och ytterligare tre fackförbund. Avtalet ska garantera samma rättigheter som grundlagen, med undantag för företagshemligheter.

Kommunal förhandlar med arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen om ett liknande kollektivavtal. Det berör 800 medlemmar i Kommunal.

Däremot är det inga avtal om meddelarskydd på gång med bjässarna inom äldreomsorgen, det vill säga Carema och Attendo Care.

Det är mycket ovanligt att kommuner skriver in att meddelarskyddet ska gälla när de lägger ut äldreboenden på entreprenad. Företagens behov av sekretess väger tyngre än skattebetalarnas behov av insyn.

2006 kom en ny lag som ger anställda i kommunala och landstingskommunala bolag samma meddelarskydd som anställda i kommuner och landsting.

Däremot har det inte kommit några förslag om lagstiftning om bättre meddelarskydd för anställda i skattefinansierad, privat vård och omsorg. Kommunal har inte heller krävt lagstiftning.