Fler och fler väljer att plocka ut sin tjänstepension under en tidsbestämd period på kanske fem eller tio år. Pensionsbolaget AMF varnar för att det på sikt kan bli ett samhällsproblem.

Trots att livslängden ökar och pensionen därmed ska räcka längre än tidigare, väljer fler att ta ut sin tjänstepension under en kortare tid. År 2000, när regelverket i princip bara tillät att den breda massan hade livslång utbetalning av tjänstepensionen, var det ingen av AMF:s kunder som plockade ut pengarna på kortare tid. I fjol hade siffran ökat till 7 procent.

– Vi ser en trend att man tar ut pensionen på kortare tid och går ifrån livslång utbetalning, säger Carina Blomberg, trygghetsekonom på pensionsbolaget AMF, till TT.

För den som tar ett medvetet beslut att han eller hon vill ha ut mer pengar i början av sin pensionering är det sällan några problem. Värre är det för den som inte riktigt inser betydelsen av ordet ”tidsbestämd” och som sedan reagerar på att utbetalningarna upphör efter fem år.

– Dels kan det bli ett problem för individen om man inte har insett konsekvenserna, dels kan det bli ett samhällsproblem den dagen vi blir riktigt gamla och behöver mycket vård och omsorg. Då har vi inga pengar att betala med utan samhället får stå för det, säger Carina Blomberg.

Det som återstår att leva på när tjänstepensionen är slut, är allmän pension samt eventuellt privat pensionssparande. Det sista är dock något som många också ofta tar ut på kort tid, enligt Carina Blomberg.

– Många tar ut det de kan så tidigt som möjligt. Inser man konsekvenserna är det självklart helt okej, men om man tycker att man saknar pengarna efter fem år är det illa, säger Carina Blomberg.

Hon vill dock inte stoppa möjligheten att plocka ut tjänstepensionen på kortare tid än livslångt.

– Vi vill kunna välja och man måste kunna välja. Det är fortfarande våra pengar. Jag tror mer på att man tar medvetna beslut, säger Carina Blomberg och fortsätter:

– På individnivå tror jag att det krävs att man engagerar sig och räknar lite. Det finns enkla prognosverktyg som man kan använda så att man förstår vad som händer, säger hon.

Fakta: Tjänstepension

De flesta som arbetar har tjänstepension. Det finns två olika typer av tjänstepension: förmånsbestämd pension och premiebestämd pension. Den förmånsbestämda ger garanterad pension motsvarande en viss procent av slutlönen vid pensionsåldern. För den premiebestämda pensionen betalar arbetsgivaren in en summa som motsvarar en viss procent av lönen. Pensionens storlek bestäms av hur mycket arbetsgivaren betalar in, vilken avkastning insatta pengar har gett och hur stora förvaltningsavgifter som tas ut.

Källa: Alecta (TT)