Foto: Peter Andersson

Från vänster: Kristina Mårtensson kronprinssessan Victoria, Wanja Lundby-Wedin, prins Daniel, Sandra Viktor, Susanne Lindberg-Elmgren och Lasse Thörn.

Kronprinssessan Victoria och prins Daniel besökte tidigare i dag LO. De hade bett om att få komma på studiebesök för att informera sig om LO.

Besöket varade några timmar och LO mötte med ordförande Wanja Lundby-Wedin, Kristina Mårtensson, chef för ledningskansliet, Lasse Thörn, chef för arbetsmarknadsenheten, ungdomsombudsman Sandra Viktor och Susanne Lindberg-Elmgren från LO:s internationella enhet.

– De var nyfikna, intresserade och initierade, säger Susanne Lindberg-Elmgren.

Hon berättade bland annat om det internationella fackliga samarbetet i IFS. De anställda på LO redogjorde för olika delar av organisationens verksamhet för prinsen och kronprinsessan.

Kristina Mårtensson säger att det handlade om hur LO fungerar, om den svenska modellen, och internationellt fackligt arbetet och om ungdomars situation.

– Utifrån det statsskick vi har tycker jag att det är bra att vi kan berätta för prinsen och kronprinssessan om hur LO:s arbete fungera, säger Kristina Mårtensson.

Kungen och drottningen har tidigare besökt LO. Det var i samband med den senaste avtalsrörelsen och syftet var att få information om avtalsrörelsen.