En rad industribolag, däribland Scania, betalar ut julbonusar till de anställda som tack för eftergifter under krisen.
– En jättefin gest, tycker fackförbundet IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Julpremien till Scanias anställda i Sverige uppgår till 5 000 kronor. Den är främst en kompensation för att den garanterade så kallade resultatbonusen förhandlades bort i samband med att buss- och lastbilstillverkaren införde fyradagarsvecka sommaren 2009.

Men i sammanhanget påpekar presschefen Hans-Åke Danielsson också att årets löneökningar blev ovanligt små.

TT: Så det är även en kompensation för måttliga löneökningar?

– Det kan man tolka som man vill. Men det är ett sätt att visa uppskattning för ett bra jobb under en mycket svår tid, säger Danielsson.

Eftersom produktiviteten i Scanias fabriker har ökat kraftigt i takt med att konjunkturen förbättrats blir det även resultatbonus på uppskattningsvis 22 000 kronor per anställd.

– Den slår nästan i taket, säger Hans-Åke Danielsson.

Även en av Scanias underleverantörer, Levi Peterson Industri i småländska Anderstorp, betalar ut julbonus till de anställda. Ett 30-tal personer får dela på omkring en halv miljon kronor, vilket motsvarar ungefär en halv månadslön per person.

Under krisen vidtog Levi Peterson ett antal sparåtgärder, bland annat lönesänkningar.

– Nu 2010 gör vi ett bra år. Och då tycker jag att personalen, som ställde upp på ett fantastiskt sätt, ska ha tillbaka vad den förlorade, säger vd Fredrik Idin.

På IF Metall centralt känner man till ytterligare ett par exempel på industriföretag som betalar julbonusar, som plåster på såren för besparingar under krisen. Och Veli-Pekka Säikkälä tror att fenomenet är mer utbrett än så.

– Vi tycker naturligtvis att det är jättebra att man delar ut pengar till sina anställda. Annars hamnar de bara hos aktieägare och chefer, säger han.

Enligt Säikkälä har facket på senare år blivit mer positivt till den här typen av vinstdelning.

– Det är klart att det kan finnas baktankar, att arbetsgivaren tänker att om man får bonus så kanske man inte kräver lika höga löneökningar. Men att klubben skulle säga ”nej, vi tar inte emot någon bonus”, det alternativet ser inte jag.