En man blev av med jobbet på Kriminalvården när han ville gå ner i arbetstid för att ta hand om sin tvåårige son. Ett fall av missgynnande av föräldralediga, ansåg DO, och nu får mannen 55 000 kronor i en förlikning.

Mannen hade jobbat som sjuksköterska inom kriminalvården i flera år. I augusti förra året började han en ny tjänst på anstalten Hall. Då hans gravida fru blev sjukskriven på heltid och sängliggande ville mannen minska sin arbetstid för att få tid att ta hand om sin son och hämta honom på dagis. Föräldraledighetslagen ger föräldrar rätt att gå ner i arbetstid, men när mannen ville utnyttja rätten valde arbetsgivaren att avsluta hans provanställning.

Mannen anmälde Kriminalvården i Stockholm till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Enligt arbetsgivaren hade den avslutade provanställningen inget samband med att mannen ville minska sin arbetstid. Men DO gjorde en annan bedömning och ansåg att det handlade om ett missgynnande av föräldralediga.

DO hade beslutat att driva fallet till domstol, men parterna har istället enats om en förlikning som ger mannen 55 000 kronor i ersättning.

Enligt diskrimineringsombudsmannen, Katri Linna, är det hög tid att arbetsgivare görs uppmärksamma på att skyddet mot missgynnande i samband med föräldraledighet stärktes 2006.

– Det handlar om att arbetsgivare måste ge både mammor och pappor en chans att få ihop arbetsliv och familjeliv. Det är viktigt för barnen, men det är också en central jämställdhetsfråga, säger hon i en kommentar till förlikningen.